Onbewust gevaarlijk

Voorkom overtredingen van de AVG en bescherm jouw bezoekers

Sinds 2018 is de GDPR in werking getreden. Deze wetgeving is een grote aanwinst voor de privacy van burgers van de EU. Helaas zijn er vandaag nog veel websites die niet aan deze eisen voldoen. Om dit probleem op te lossen, maak ik gebruik van een digitale assistent.

Onbewust gevaarlijk
Onbewust gevaarlijk

Een proactieve benadering

Door automatische risico-analyses uit te voeren op publieke websites, proberen wij gevaren ten gevolgen van onwetendheid of nalatigheid op te sporen. Het doel hiervan is het attenderen en informeren van de website-eigenaren. Zodra het systeem een website heeft gevonden die gemarkeerd wordt als risicovol, zal onze automatische mail-assistent contact opnemen met de eigenaar.

Met deze campagne dragen wij bij aan een veiliger internet door de eigenaren op de verantwoordelijkheden te wijzen. Deze campagne is niet primair bedoeld voor de acquisitie van nieuwe klanten.

Het systeem zoekt dagelijks naar de volgende risico’s

Overtreden AVG

Denk hierbij aan het plaatsen van cookies van derden voordat de bezoeker hier toestemming voor heeft gegeven.

Ontbrekende SSL-versleuteling

Op het moment dat je persoonsgegevens verwerkt op je site, moet die pagina voorzien zijn van een versleuteling. Ontbreekt deze, dan bent u in overtreding van de AVG. Het is een kleine aanpassing waarmee u een hoop schade kunt voorkomen.

Kwetsbare software

Er zijn steeds meer verlaten projecten te vinden op het internet. Het feit dat jij er geen aandacht meer aan besteed, betekent niet dat het probleem er niet meer is. Door actief web-beheerders te benaderen over kwetsbare software, maken wij het internet elke dag een beetje schoner.

Fouten in serverconfiguraties

Fouten zijn inherent verbonden aan mensenwerk. Om ervoor te zorgen dat deze fouten niet misbruikt kunnen worden, controleren wij websites op veel voorkomende fouten. Nadat deze is aangetroffen wordt de eigenaar hierover geïnformeerd.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project?