Emails automatisch doorsturen

In sommige gevallen kan het handig zijn om emails automatisch door te laten sturen naar een ander adres. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld uw noreply-adres. Waarschijnlijk gaat u deze mailbox niet handmatig controleren, het doorsturen naar een mailbox die u regelmatig controleerd kan dan een goede optie zijn. Het instellen van het doorsturen is eenvoudig en snel in te stellen.

Denk goed na voordat u uw emails automatisch gaat doorsturen.

Het automatisch doorsturen van uw emails kan een sterk negatief effect hebben op uw spam-reputatie. Alle mail die u ontvangt wordt automatisch vanuit uw mailadres doorgestuurt, het ontvangende adres ziet dan u als afzender. Op het moment dat u spam ontvangt, stuurt u dit dus ook automatisch door.

Om u in bescherming te nemen is het dan ook niet mogelijk om uw mails automatisch door te laten sturen naar gmail, hotmail of outlook adressen. Deze functie is puur bedoeld om mails door te sturen binnen uw eigen domein. Wil je toch graag je mails ontvangen op een ander adres, kies er dan voor om deze op te halen via pop3 of imap.

Het instellen van het doorsturen van uw emails gaat via de volgende stappen:

  1. Nadat u bent ingelogd binnen uw beheeromgeving krijgt u uw dashboard te zien. Onder het kopje E - Mail Management kiest u voor de optie Forwarders.
  2. Kies linkboven voor de optie Create new E-Mail Forwarder.
  3. Vervolgens krijgt u twee velden te zien. In het eerste veld geeft u aan vanaf welk mailadres de mail doorgestuurt dienen te worden. Binnen het tweede veld kunt u de ontvanger(s) aangeven. Mocht u de mails naar meerdere adressen willen versturen dan kunt u deze adressen scheiden met een komma zoals: info@domein.extentie,test@domein.extentie.
  4. Nadat u de gewenste instellingen heeft ingevuld klikt u op de knop Create. Uw doorverwijzing is nu succesvol aangemaakt.

Andere artikelen over dit onderwerp

Kom je er toch niet helemaal uit?