Wachtwoord email aanpassen

Pas uw wachtwoord regelmatig aan.

Het is belangrijk om een beeld te hebben waar uw email allemaal voor gebruikt wordt en wat de impact is als iemand anders toegang kan krijgen. Denk bijvoorbeeld aan andere accounts die u heeft die middels een email een wachtwoord-reset kunnen aanvragen. Het instellen en regelmatig aanpassen van uw wachtwoorden is één van de meest effectieve stappen die u kunt ondernemen om uw eigen veiligheid online te waarborgen.

  1. Nadat u bent ingelogd binnen uw beheeromgeving krijgt u uw dashboard te zien. Onder het kopje E - Mail Management kiest u voor de optie E-Mail Accounts.
  2. Vervolgens krijgt je een overzicht van alle emailaccounts die op uw server zijn ingesteld. In dit overzicht zie je een kolom met Password/Quota. Kies het mailadres waarvan je het wachtwoord wilt aanpassen en klik op change.
  3. U ziet nu een scherm waar u een aantal aanpassingen kunt doorvoeren. Om uw wachtwoord aan te passen dient u uw nieuwe wachtwoord in te vullen in het veld Enter New Password en in het veld Re-Enter Password.
  4. Nadat u beide velden heeft ingevuld met hetzelfde wachtwoord, is het tijd om de aanpassingen op te slaan. Dit doe je door op de knop Modify te klikken.
  5. Zodra uw aanpassingen succesvol zijn opgeslagen krijgt u een overzicht met de titel Account password changed. Uw wachtwoord is nu succesvol aangepast.

Let-op!

Na het aanpassen van uw wachtwoord is het van belang dat je dit wachtwoord ook instelt op alle apparaten waarmee je toegang tot dit account wilt hebben. Als je deze instellingen niet overneemt dan zullen nieuwe emails niet meer binnenkomen en ook het verzenden zal niet meer mogelijk zijn.

Andere artikelen over dit onderwerp

Kom je er toch niet helemaal uit?