Backup herstellen

Een foutje zit in een klein hoekje, het is daarom erg fijn dat je met alle paketten eenvoudig en snel een backup kan terugzetten. Meerdere keren per dag wordt er van alle paketten een backup gemaakt. Deze backup wordt versleuteld op een externe locatie opgeslagen waardoor het niet van de opslag van jouw pakket af gaat. Deze backups worden 60 dagen bewaard waardoor jij ruime keuze hebt in welke versie jij wilt herstellen. Vaak wordt er pas aan een backup gedacht als het mis gaat. Door dit standaard mee te leveren zorgen wij voor een snel herstel als het mis gaat.

TIP

Als je er zeker van bent dat je een herstel van je bestanden gaat uitvoeren dan kan het helpen om alle bestanden in de /domains/voorbeeld.nl/public_html/ map te verwijderen. Op deze manier kunnen er geen conflicten onstaan bij het overschrijven van de bestanden. Zorg er ook voor dat je altijd zowel de bestanden als de database herstelt. Deze zijn vaak nouw aan elkaar verbonden en dit kan veel aparte conflicten opleveren als je slechts 1 van de twee hersteld.

  • Zodra je bent ingelogd en het gewenste domein hebt geselecteerd kies je voor de optie Restore Backups. Deze is te vinden in de groep Your Account.
  • Je ziet nu een scherm waar je met een dropdown kan kiezen van welk moment je een backup terug wilt zetten. Kies hier het gewenste moment. Door een moment te selecteren worden er nog geen aanpassingen doorgevoerd, er wordt alleen een overzicht opgehaald met alle beschikbare gegevens.
  • Selecteer de bestanden, emails en/of databases die je wilt herstellen.
  • Vervolgens kan je ervoor kiezen om deze eerst de downloaden, of om de backup direct terug te plaatsen. De tweede optie is pas beschikbaar nadat je hebt aangegeven dat je zeker weet dat je deze versie terug wilt zetten.
  • Zodra je op de knop Herstel hebt geklikt worden de taken toegevoegd aan de lijst. Je ziet nu taken met de status running of queued. Zodra ze afgerond zijn zal het herstel compleet zijn.

Andere artikelen over dit onderwerp

Kom je er toch niet helemaal uit?