Verbinding maken via SSH

In sommige gevallen kan het handig zijn via SSH toegang te hebben tot jouw webhostingpakket. Deze handleiding is van toepassing op business webhosting pakketten.

Met SSH heb je directe toegang tot jouw webhosting omgeving, dit is een functie die uitsluitend bedoeld is voor gevorderden. Gebruik hiervan is op eigen risico. Mocht je twijfelen of deze functie voor jouw is, maak dan gerust een support-ticket aan.

SSH toegang inschakelen

 1. Zodra je bent ingelogd binnen jouw hostingpakket, kies je voor de optie SSH-Keys onder het kopje Advanced Features.
 2. Je krijgt nu een pagina te zien met een overzicht van alle gekoppelde SSH-keys. Als dit de eerste keer is dat je deze functie gaat gebruiken, dan zijn deze velden waarschijnlijk leeg.
 3. Rechtsboven in de blauwe balk (naast jouw gebruikersnaam) zie je de optie Enable SSH access. Klik op deze link om SSH toegang te activeren voor jouw pakket.

Verbinden via SSH

SSH met gebruikersnaam en wachtwoord

Nadat de SSH toegang is geactiveerd kan je verbinding maken via SSH met de volgende gegevens:

 • Gebruikersnaam
  Jouw DirectAdmin gebruikersnaam
 • Wachtwoord
  Jouw DirectAdmin wachtwoord
 • Serveradres
  s00.rds-hosting.nl
 • Poort
  7685

Aan de hand van deze gegevens kan je met het volgende commando verbinding maken:

ssh u*****p*****@s00.rds-hosting.nl -p 7685

Hierbij vul je achter de “u” jouw gebruikersnaam in en achter de “p” het bijbehorende wachtwoord. Bij het serveradres is het van belang dat je het juiste nummer van de server waarop jouw pakket staat invult. Deze kan je vinden in de link waarmee jij jouw pakket beheert. Daarnaast is het ook mogelijk om hier het directe IP-adres van jouw server op in te voeren. Deze kan je vinden via het DNS-beheer.

Veilig verbinden met SSH-keys

Het verbinden via SSH-keys is een stuk veiliger dan gebruikmaken van een wachtwoord. Deze cartografische bestanden zijn uniek en kunnen gebruikt worden ter vervanging van een wachtwoord. Nadat je een SSH-key hebt aangemaakt kan je de public-key toevoegen binnen de SSH-keys opties. Zodra deze is toegevoegd kan jij jouw apparaat autoriseren door bij de verbinding de private-key mee te sturen.

Andere artikelen over dit onderwerp

Kom je er toch niet helemaal uit?