EDC Connect

De EDC-Connect plugin maakt een verbinding tussen een WooCommerce webshop en de API van het EDC. Door gebruik te maken van deze applicatie kan de webshop direct bij de groothandel bestellen. In essentie is dit een vorm van dropshipping met als voordeel dat de groothandel in Nederland staat. Hierdoor heb je dus geen last van langere levertijden die vaak gepaard gaan met dropshipping. Zo kan de webshop zonder eigen voorraad toch snel leveren.

Deze plugin heeft de volgende functies:

  • Betaalde WooCommerce orders worden versleuteld verstuurd.
  • Backorder beheer.
  • Update de klant over de voortgang van de bestelling.
  • Integratie met  Track&Trace.
  • Test-API integratie.

Verbinding met de groothandel

Het EDC werkt met een API die gebruik maakt van XML. Zodra een order is betaald, worden alle nodige gegevens verzameld en middels XML versleuteld verstuurd via een versleutelde verbinding. Uitsluitend de hoognodige gegevens voor de levering van de bestelling worden met de derde partij gedeeld, gegevens die betrekking hebben tot de facturatie worden niet gedeeld.

Test API

Voordat je een automatische koppeling in gebruik neemt is het handig om deze eerst te kunnen testen. Deze test-functie is direct beschikbaar binnen deze plugin. Hierdoor kan je het snel signaleren als iets niet helemaal naar verwachting verloopt. Daarnaast beschikt het systeem ook over uitgebreide en beschrijvende error-codes. Op het moment dat er iets mis gaat is het dus eenvoudig om de oorzaak te achterhalen.

Omdat deze plugin op maat gemaakt is voor een klant, verstrek ik deze plugin niet aan andere partijen. Mocht jij geïnteresseerd zijn in andere oplossingen voor WooCommerce webshops, mogelijk is dan de Shopaholic for WooCommerce plugin iets voor jou.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project?