Woocommerce koppeling met Exact Online

Exact Online bied software pakketten voor o.a. boekhouden en order-verwerking. Verschillende accountants maken graag gebruik van dit pakket. Desondanks de populariteit van WooCommerce, bestaat er geen directe Woocommerce koppeling met Exact Online.

Direct naar:
  • Wat zijn de voordelen van een WooCommerce koppeling met Exact Online
  • Webshop koppeling
  • Woocommerce Exact API

Wat zijn de voordelen van een WooCommerce koppeling met Exact Online

Het opzetten van een koppeling tussen WooCommerce en Exact kan veel voordelen hebben. Voornamelijk voor bedrijven die al langere tijd gebruik maken van Exact kunnen zonder de werkwijze aan te passen ook online-orders gaan verwerken. Dit zorgt niet alleen voor meer orders, maar ook is de kans op acceptatie van de techniek erg groot. De werkwijze hoeft immers niet te veranderen.

Na het opzetten van de koppeling kunnen klanten automatisch op de hoogte worden gehouden van de voortgang van de bestelling en ook de bijbehorende factuur kan automatisch gegenereerd, verstuurd en verwerkt worden.

Ook voor het voorraad beheer van een webshop kan heel eenvoudig worden omdat deze gelijk kan lopen met de voorraad van het magazijn. Op het moment dat er buiten WooCommerce om iets verkocht wordt, kan de voorraad automatisch bijgewerkt worden. Hierdoor weet jij zeker dat jij bij een bestelling ook daadwerkelijk kan leveren.

Webshop koppeling

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het maken van een koppeling met Exact. Als jouw webshop eenvoudige producten verkoopt en er geen verdere bijzonderheden zijn, is zijn er veel opties om uit te kiezen.

Dit is een heel ander verhaal als je andere product-eenheden gebruikt (bijvoorbeeld omdat je werkt met inhoud of oppervlakte i.p.v. eenheden). Een koppeling voor je WooCommerce webshop zal dan al snel maatwerk worden.

Woocommerce Exact API

Deze koppeling maakt gebruik van de REST-API die Exact beschikbaar stelt. De functionaliteit van de koppeling is daarmee wel beperkt aan de mogelijkheden die Exact zelf beschikbaar maakt via deze API. Waar Exact erg mooie pakketten heeft m.b.t. de boekhouding, is de API niet erg volwassen en zijn er sterke beperkingen ingesteld. Een voorbeeld van een beperking is het aantal verzoeken die je per minuut mag sturen. Op het moment dat jouw webshop erg goed loopt, zal de synchronisatie soms tijdelijk uitgesteld moeten worden totdat Exact weer nieuwe verzoeken vanuit jouw account accepteert. Gelukkig kan deze koppeling daar rekening mee houden en zo op de beste momenten de nodige data synchroniseren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project?