WooCommerce Optimize

Het is zeer eenvoudig om een webshop te beginnen met WooCommerce. De populariteit en het gebruikersgemak maken dit pakket erg aantrekkelijk voor nieuwe webshop-eigenaren. Helaas heeft WooCommerce niet een hele goede naam als het gaat om het opschalen van een webshop. Waar een kleine webshop heel goed kan draaien, kan een slecht geoptimaliseerde installatie veel vertragingen en problemen opleveren als deze meer bezoekers gaat trekken.

De WooCommerce Optimize plugin heeft als doel het optimaliseren van uw webshop op het gebied van SEO, uw database en de snelheid. Daarnaast bevat deze plugin ook een WebwinkelKeur integratie. Deze integratie synchroniseert de verzamelde resenties met WooCommerce en verstuurt niet meer informatie dan strikt noodzakelijk naar WebwinkelKeur, een behoorlijk verschil in vergelijking met de orginele plugin van dit bedrijf. Maar het mooiste moet nog komen; omdat deze plugin volledig modulair geschreven is, kan jij precies de functies activeren die jij nodig hebt, de overige functies nemen dan geen extra rekenkracht in beslag. Zo blijft alles soepel en snel!

Deze plugin bevat de volgende modulaire functies:

Database optimalisaties

Jouw webshop groeit, zo begin jij steeds meer producten aan te bieden en er komen steeds meer klanten bij. Alles lijkt wel vanzelf te gaan maar langzamerhand merk je vertragingen op en beginnen jouw conversies te dalen. Niet alleen jouw klantenbestand, maar ook je database is gegroeit. Een grote database kan een vertragende factor worden bij het gebruik van WooCommerce. Het is dus van belang dat je met regelmaat kijkt of alles goed verloopt en of jouw database geoptimaliseert is.

Gelukkig kan deze module daarin een oplossing bieden. Nadat je deze module geactiveerd hebt krijg je een aantal opties waarmee jij precies kan bepalen wat er opgeruimt moet worden en wat juist moet blijven. Als je wil is het zelfs mogelijk om dit systeem wekelijks te laten draaien. Zo blijft jouw database in top-conditie en kan jij blijven doen wat jij graag wil, meer klanten ontvangen!

Yoast integratie

Yoast is natuurlijk een hele bekende SEO plugin voor WordPress. Ook voor WooCommerce wordt deze vaak ingezet. Tijdens het werken met dit pakket is mij opgevallen dat Yoast niet gemaakt is voor geautomatiseerde acties. Deze module verhelpt een aantal van deze hindernissen.

Mocht je echt opzoek zijn naar een goede SEO plugin, neem dan gerust contact op zodat wij samen kunnen kijken welke de beste opties biedt voor uw behoeftes.

Automatisch nieuwe producten verwerken

Producten die geautomatiseerd zijn aangemaakt krijgen pas een SEO-score van de Yoast-plugin als deze voor het eerst geopent worden. Dit is voor veel webshops natuurlijk prima maar voor grote webshops die aan de hand van een directe verbinding met een groothandel het assortiment bijwerken, is dit niet functioneel. Deze optie verhelpt dat probleem door geautomatiseerd te kijken welke producten nog geen SEO-score hebben en deze specifiek aan te bieden aan de Yoast-plugin. Op deze manier wordt er toch een SEO-waarde berekend. Vervolgens kan jij jouw producten sorteren op seo-score zodat jij jouw tijd direct kan besteden aan de producten die het meeste aandacht nodig hebbben.

Genereer focus-keywords

Uiteraard is het effectiever om handmatig focus-keywords in te stellen maar mocht dat door de grote hoeveelheid producten geen optie zijn dan kan dit systeem aan de hand van de producttekst een keyword genereren.

Hoofdcategorie selecteren

Eén van de SEO-oplossingen die Yoast aanbied is het gebruik van zogenaamde breadcrumbs. Dit zijn korte tags die de onderliggende structuur van jouw website aangeven. Het kan soms voorkomen dat één product in meerdere categorieën valt. Met deze module kan je bepaalde categorieën uitsluiten zodat alleen de resterende categorieën als hoofdcategorie geselecteerd kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat jouw automatisch geselecteerde breadcrumb zo specifiek mogelijk is.

Alt-tekst generator voor productafbeeldingen

Zowel voor jouw SEO-score als voor de toegankelijkheid van jouw website, is het van belang om alt-teksten te koppelen aan iedere afbeelding die jij op jouw site gebruikt. Helaas worden alt-teksten toch nog vaak vergeten, wat voor problemen kan zorgen voor mensen die bijvoorbeeld een visuele beperking hebben maar toch graag de inhoud van de productpagina willen begrijpen. Deze module analyseert de inhoud van de productbeschrijving en genereerd op basis hiervan een alt-tekst voor jouw productafbeeldingen. Uiteraard is het altijd het beste om dit toch handmatig te doen, het doel van deze module is dan ook om deze taak te vereenvoudigen voor grotere webshops.

WebwinkelKeur integratie

WebwinkelKeur is een platform waarmee je recensies kan verzamelen over jouw winkel en producten. Deze module integreert en automatiseerd de stappen om recensies te gaan verzamelen.

Uiteraard is het ook mogelijk om gebruik te maken van de bestaande plugin van WebwinkelKeur, echter is mij opgevallen dat hier standaard veel data over jouw klanten naar WebwinkelKeur verstuurd wordt. Om het delen van onnodige informatie tot een minimum te brengen en een oplossing te bieden i.v.m. de AVG, is deze module tot stand gekomen.

Zodra deze module geactiveerd is, is het mogelijk om de instellingen naar wens aan te passen. Zo is het mogelijk om klanten geautomatiseerd een recensieverzoek te sturen nadat een order is voltooid. Uiteraard kan dit verzoek ook automatisch vertraagd verstuurd worden. Daarnaast is het ook mogelijk om in te stellen of dezelfde klant bij een volgende bestelling nog een recensieverzoek ontvangt. Daarnaast is het ook mogelijk om de geautomatiseerde verzoeken compleet uit te schakelen.

Je hebt nu alles goed afgesteld en de recensies vliegen je om de oren. Nu rest natuurlijk de laatste stap; hoe laat jij jouw recensies zien op jouw website? Deze module bevat ook de mogelijkheid om de verzamelde recensies te synchroniseren met jouw website. Op deze manier komt deze data rechtstreeks vanaf jouw server en ben je niet beperkt in het gebruik en in de weergave. Dit is zowel gunstig voor de snelheid van jouw website en daarnaast geeft dit jou de mogelijkheid om de recensies perfect in jouw huisstijl te integreren.

Geavanceerde functies

De geavanceerde instellingen zijn gemaakt om, indien gewenst, essensiele werkingen van WooCommerce aan te passen. Voordat je één van deze functies gaat gebruiken, is het verstandig om dit eerst te testen in een test-omgeving. Op deze manier weet jij zeker dat alles goed functioneert voordat jouw klanten op jouw site komen. Deze module bevat de volgende opties:

  • Verwijder de CSS en JavaScript van WooCommerce op pagina’s die niet aan de winkel gekoppeld zijn.
  • Verwijder winkelwagen-fragmenten.
  • Verwijder de ‘product-categorie’ slug uit de URL.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project?